A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Ріпкинської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області

Відкриття «Класу безпеки»

Дата: 22.03.2024 14:50
Кількість переглядів: 48

Важлива подія відбулася 21 березня 2024 року у Ріпкинському ліцеї – відкриття «Класу безпеки».

Це сучасний навчальний кабінет створений з метою виховання у підростаючого покоління базового поняття основ безпечного середовища, яке містить у собі знання з правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту в цілому, засвоєння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру.

Створення безпечних умов перебування учасників освітнього процесу у закладах освіти, створення безпечного освітнього середовища є одним із головних пріоритетів держави в умовах дії правового режиму воєнного стану в Україні.

Одним з основних завдань збереження життя і здоров'я учасників освітнього процесу є формування у дітей культури безпечної поведінки. А одним із шляхів вирішення цього питання є створення класів безпеки інформаційно-просвітницького напрямку, на базі якого діти вивчатимуть правила безпечного життя.

Новий «Клас безпеки» – це в першу чергу інтерактивний клас, технічне оснащення якого дозволяє забезпечити освітній процес та постійну активну взаємодію всіх його учасників. Його відкриття стало можливим завдяки зусиллям відділу освіти Ріпкинської селищної ради та БФ «Істок». За кошти місцевого бюджету проведено сучасний ремонт кабінету, а необхідне обладнання надано благодійною організацією.

На відкриття «Класу безпеки» завітали С.Гарус – селищний голова, А.Дебелий – начальник відділу освіти, С.Хоменко – заступник начальника Чернігівського районного управління ГУ ДСНС України в Чернігівській області, Р.Ільченко – старший інспектор сектору ювенальної превенції  Чернігівського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області

Цікавим і змістовним було свято відкриття адже працівники ДСНС провели показове заняття для учнів ліцею із залученням кінологів та їх підопічних.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень